Δευτέρα, 16 Οκτωβρίου 2017

ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ – ΣΧΟΛΕΙΟ – ΚΟΙΝΩΝΙΑΣχολική Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη και Εθελοντή Δότη Αιμοποιητικών Κυττάρων
ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ – ΣΧΟΛΕΙΟ – ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Υπό την Αιγίδα της Α.Ε. του Προέδρου της Δημοκρατίας
 Κυρίου Προκοπίου Παυλοπούλου
                                                                                                Αθήνα,  16/10/2017
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Η Ε.Λ.Μ.Ε. Προτύπων Πειραματικών Σχολείων και το Γυμνάσιο με Λυκειακές τάξεις του Nοσοκομείου Παίδων «Αγία Σοφία» σε συνεργασία με Πρότυπα και Πειραματικά Σχολεία και τη στήριξη του Συλλόγου «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ», Τράπεζα Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών διοργάνωσαν  για το σχολικό  έτος 2016-2017  τη δράση «ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ - ΣΧΟΛΕΙΟ -ΚΟΙΝΩΝΙΑ». Η δράση αναπτύχθηκε στο πλαίσιο του Συμφώνου Συνεργασίας που υπογράφθηκε  την Τετάρτη 21 Μαΐου 2014 από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, τον Σύλλογο Φίλων Παιδιών με καρκίνο «ΕΛΠΙΔΑ» και τον Σύλλογο «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ» για τη θέσπιση Ημέρας Αφιερωμένης στον Εθελοντισμό για την Αιμοδοσία και τη Δωρεά Μυελού των Οστών.
Η  δράση τέθηκε υπό την Αιγίδα της Α.Ε. του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας Κυρίου Προκοπίου Παυλόπουλου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, της Διοικούσας Επιτροπής των Προτύπων και Πειραματικών Σχολείων  (Δ.Ε.Π.Π.Σ.) και είχε τη στήριξη του Συλλόγου «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ», Τράπεζα Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών.  
Σκοπός της δράσης είναι να ενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει τους μαθητές και τα μέλη του σχολικού, οικογενειακού, συγγενικού και φιλικού τους περιβάλλοντος με την αρωγή των εκπαιδευτικών και ειδικών επιστημόνων για θέματα που αφορούν στον εθελοντισμό και στην αλληλεγγύη. Τελικός στόχος είναι η αύξηση του αριθμού των εθελοντών δοτών αιμοποιητικών κυττάρων στη χώρα μας ώστε να μεγιστοποιηθεί η πιθανότητα εύρεσης μοσχεύματος για την σωτηρία των πασχόντων συνανθρώπων μας πάντα μέσα από την καλλιέργεια της ανιδιοτελούς προσφοράς προς τον συνάνθρωπο και του εθελοντικού πνεύματος γενικότερα.
Στη συνέχεια οι μαθητές αφού πρώτα οι ίδιοι ενσωματώσουν στις γνωστικές τους δομές τις διαδικασίες που αφορούν στη μεταμόσχευση μυελού των οστών και έχοντας το μήνυμα της ενημέρωσης για τον απλό τρόπο με τον οποίο κάθε άνθρωπος, από 18 ως 45 ετών, μπορεί να γίνει εθελοντής δότης αιμοποιητικών κυττάρων, το μεταλαμπαδεύουν στην ευρύτερη κοινωνία.
Στο πλαίσιο της παραπάνω δράσης και με αφορμή τη Σχολική Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη και Εθελοντή Δότη Αιμοποιητικών Κυττάρων το Δ.Σ. της Ε.Λ.Μ.Ε. Π.Π.Σ. και το Σχολείο (Γυμνάσιο με Λυκειακές τάξεις) στα νοσοκομεία Παίδων Αγία Σοφία και Α.&Π. Κυριακού και με την αρωγή Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων των Προτύπων και Πειραματικών Σχολείων οργανώνουν για δεύτερη χρονιά ημερίδα το Σάββατο 11 Νοεμβρίου 2017 και ώρα 10:00 – 13:30 στο Εθνικό Ιστορικό Μουσείο, αίθουσα συνεδριάσεων του Μεγάρου της Παλαιάς Βουλής   (Πλατεία Κολοκοτρώνη, Σταδίου 13, Αθήνα).
Η ημερίδα έχει τη στήριξη της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, της  Διοικούσας Επιτροπής των Προτύπων και Πειραματικών Σχολείων,  του Συλλόγου «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ», Τράπεζα Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών και του Εθνικού Ιστορικού Μουσείου και  αποσκοπεί στην ανάδειξη του ρόλου που μπορεί να διαδραματίσει το Δημόσιο Σχολείο στην προσέλκυση νέων εθελοντών αιμοδοτών και στη μετάγγιση στη νέα γενιά της ιδέας του Εθελοντισμού. Επιδιώκεται επίσης, τη διατύπωση και ανταλλαγή απόψεων μεταξύ των εκπαιδευτικών των σχολείων και των εκπροσώπων των εμπλεκόμενων φορέων (τοπική αυτοδιοίκηση, εκκλησία, σύλλογοι γονέων, κ.ά.) ώστε η παραπάνω δράση να έχει τη μεγαλύτερη δυνατή ανταπόκριση στην κοινωνία.
H Οργανωτική Επιτροπή
Για περισσότερες  πληροφορίες:
Λαμπρινή Παπατσίμπα, Εκ/κος, Πρόεδρος ΔΣ ΕΛΜΕ ΠΠΣ,
Αγγελική Χαραλαμποπούλου, Εκ/κος, Δ/ντρια του Γυμν. με λ.τ. των ν. Παίδω
Σπύρος Λιγουδιστιανός, Αντιπρόεδρος Συλλόγου γονέων Π.Σ.Π.Α.,


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου