Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2018

ΔΡΑΣΕΙΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ

Αγαπητοί γονείς,
 
Ως Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ΠΣΠΑ θεωρούμε πως, πέρα από γνώσεις και σύστημα αξιών, ένα παιδί χρειάζεται να αναπτύξει και ατομικές και κοινωνικές δεξιότητες που θα το βοηθήσουν να αναπτυχθεί σαν ολοκληρωμένη προσωπικότητα. Στο πλαίσιο αυτό έχουν προγραμματιστεί δύο (2) δράσεις για δημιουργική απασχόληση στο σχολείο κάθε Σάββατο πρωί:
 
1.      Σκάκι
Απευθύνεται σε μαθητές/ μαθήτριες του σχολείου ηλικίας 7 -18 ετών και θα υπάρχουν 2 τμήματα (αρχαρίων και έμπειρων παικτών). Τα μαθήματα διεξάγονται από έμπειρη προπονήτρια (επισυνάπτεται σχετική πληροφόρηση) και διαρκούν μία (1) ώρα την εβδομάδα (9.45 – 10.45 & 10.50 – 11.50). Το μηνιαίο κόστος συμμετοχής ανέρχεται σε € 15-20 ανάλογα με τη συμμετοχή.
2.      STEM
Απευθύνεται σε μαθητές/ μαθήτριες του σχολείου ηλικίας 6 -16 ετών και θα υπάρχουν 2 ή 3 τμήματα (Νέοι Μηχανικοί για Α',Β',Γ' τάξη δημοτικού, Εκπαιδευτική ρομποτική με LEGO WeDo 2.0 για Δ', Ε', ΣΤ' τάξη δημοτικού & Εκπαιδευτική Ρομποτική με LEGO Mindstorms για Γυμνάσιο). Τα μαθήματα διεξάγονται από την εταιρεία STEM (επισυνάπτεται σχετική πληροφόρηση) και διαρκούν 90’ την εβδομάδα (09.45 – 11.15 & 11.30 – 13.00). Το μηνιαίο κόστος συμμετοχής ανέρχεται σε € 30 - 35 ανάλογα με τη συμμετοχή.
 Για να συμμετέχει κάποιος μαθητής, πρέπει  να συμπληρώσει την ηλεκτρονική αίτηση με τα στοιχεία των γονέων για το σύλλογο: Στοιχεία Γονέων και στη συνέχεια την αίτηση για τις δραστηριότητες:    Αίτηση Για Δραστηριότητες.. Αν κάποιος γονιός ενδιαφέρεται για συμμετοχή 2 ή περισσότερων παιδιών, συμπληρώνει ισόποσες αιτήσεις για τις δραστηριότητες.
 
Το κόστος συμμετοχής στις δράσεις εξαρτάται από τον αριθμό των συμμετεχόντων (όσο περισσότεροι οι συμμετέχοντες, τόσο μικρότερο το κόστος). Επίσης, επειδή η δέσμευση με τους προπονητές είναι ετήσια, με την εγγραφή καταβάλλεται το κόστος τριμήνου. Ο αριθμός των συμμετεχόντων είναι περιορισμένος (15 άτομα/ τμήμα) και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Για τις αιτήσεις που δίνονται σε έντυπη μορφή για τη σειρά προτεραιότητας θα λαμβάνεται υπόψη η ημερομηνία κατά την ημερομηνία κατά την οποία θα παραλαμβάνεται η αίτηση από κάποιο μέλος του ΔΣ «χέρι με χέρι».
Στη δράση μπορούν να συμμετάσχουν και αδέρφια/ συγγενικά πρόσωπα μαθητών εκτός σχολείου αλλά προτεραιότητα έχουν οι μαθητές του σχολείου. Περισσότερες πληροφορίες για τη συγκεκριμένη δράση και αίτηση συμμετοχής σε αυτή θα βρείτε σε συνημμένα αρχεία.
 
 
Το ΔΣ του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων ΠΣΠΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου