Τρίτη 14 Μαΐου 2013

“ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ & ΑΓΧΟΣ: πως το διαχειριζόμαστε; ”



ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΟΜΙΛΙΑ
“ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ & ΑΓΧΟΣ:  πως το διαχειριζόμαστε; ”





Ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων 
του Πρότυπου Πειραματικού Σχολείου του Πανεπιστημίου Αθηνών 
σας προσκαλεί την Παρασκευή 17 Μαΐου 2013 στις 17.30 το απόγευμα, 
σε ενημερωτική ομιλία του Α. Δουζένη, Αναπληρωτή Καθηγητή Ψυχιατρικής-Ψυχιατροδικαστικής στην  Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, 
με θέμα
“ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ & ΑΓΧΟΣ:  πως το διαχειριζόμαστε; ”

Θα ακολουθήσει συζήτηση.
Η εκδήλωση είναι ανοικτή σε γονείς και παιδιά.




Ο A.  Δουζένης υπηρετεί στη 2η Ψυχιατρική Κλινική στο Αττικό Νοσοκομείο.

Αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων το 1985 και έκανε μεταπτυχιακές ερευνητικές σπουδές (Master of Medical Sciences)  στην Ψυχιατρική Κλινική του Πανεπιστημίου του Sheffield 1988. Ολοκλήρωσε  το διδακτορικό του στην Ψυχιατροδικαστική το 1995 στην Ψυχιατρική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Απέκτησε την ειδικότητα της Ψυχιατρικής στην Μεγάλη Βρετανία (στην Πανεπιστημιακή Κλινική του Charing Cross και στην Ιατρική Σχολή του Westminster στο Λονδίνο). Είχε περαιτέρω εξειδίκευση  στην Ψυχιατροδικαστική στο Ηνωμένο Βασίλειο. Μετά την απόκτηση της ειδικότητας εργάσθηκε ως διευθυντής Ψυχίατρος(consultant) σε κλινικές του National Ηealth Servive (NHS) στο Λονδίνο μέχρι το 1995 οπότε και επέστρεψε στην Ελλάδα.

Στην Ελλάδα εργάσθηκε αρχικά στον Οργανισμό Κατά των Ναρκωτικών (ΟΚΑΝΑ). Υπήρξε υπεύθυνος της πρώτης μονάδας υποκατάστασης στην Αθήνα (1995-2000). Στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών εκλέχθηκε λέκτορας με γνωστικό αντικείμενο την Ψυχιατροδικαστική το 2000. Εκλέχθηκε Επίκουρος Καθηγητής το 2005  και Αναπληρωτής Καθηγητής το 2012.

Το επιστημονικό του έργο περιλαμβάνει 55 εργασίες σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά  που περιλαμβάνονται στο SCI και 28 κεφάλαια σε βιβλία (3 με διεθνείς εκδότες). Έχει επιμεληθεί την έκδοση δύο βιβλίων (Ψυχιατροδικαστική και Ψυχιατροδικαστική Παιδιών και Εφήβων). Είναι εκδότης του επιστημονικού περιοδικού ψυχιατροδικαστικής «Άτη».

Είναι μέλος του Βασιλικού Κολεγίου Ψυχιάτρων της Μ. Βρετανίας, Πρόεδρος του τμήματος Ευρωπαίων Ψυχιάτρων του Βασιλικού Κολλεγίου Ψυχιάτρων της Μ. Βρετανίας, μέλος του Ευρωπαϊκού Συνδέσμου για την μελέτη της   Βίας στην Ψυχιατρική, Πρόεδρος του Κλάδου Ψυχιατροδικαστικής της Ελληνικής Ψυχιατρικής Εταιρείας και Πρόεδρος της Ελληνικής Ψυχιατροδικαστικής Εταιρείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου