Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2013

Ο υφυπουργός Παιδείας στην ψηφιακή τάξη του σχολείου μας!


Στις σχολικές αίθουσες του Πρότυπου Πειραματικού Σχολείου του Πανεπιστημίου Αθηνών (Π.Σ.Π.Α) ο Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Συμεών Κεδίκογλου 



Το Πρότυπο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο του Πανεπιστημίου Αθηνών-Π.Σ.Π.Α επισκέφθηκε σήμερα ο υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Συμεών Κεδίκογλου.



Πρόκειται για το πρώτο δημόσιο σχολείο που εισήγαγε στην εκπαιδευτική διαδικασία τη χρήση ψηφιακών ταμπλετών και φορητών ηλεκτρονικών υπολογιστών. Ο Υφυπουργός παρακολούθησε μέρος της διδασκαλίας του μαθήματος της Ιστορίας της ΣΤ' Δημοτικού και των Μαθηματικών της Γ' Δημοτικού, μετά από σχετική πρόταση των διδασκόντων.



Οι εκπαιδευτικοί κ.κ Αλκιβιάδης Κωνσταντόπουλος και Κωνσταντίνος Πανούσης εξήγησαν αναλυτικά τον τρόπο διδασκαλίας που ακολουθούν, τονίζοντας την ενθουσιώδη ανταπόκριση των μαθητών στη χρήση των σύγχρονων τεχνολογικών μέσων αλλά και τη στήριξη των γονέων στις καινοτόμες προσπάθειες τους.



Ο κ. Κεδίκογλου συνεχάρη τους εκπαιδευτικούς για τον υποδειγματικό τρόπο άσκησης των καθηκόντων τους, προσθέτοντας ότι παρά τις σημαντικές δυσκολίες που προκύπτουν από την οικονομική κρίση, πρέπει να αναδειχθεί σε εθνικό διακομματικό στόχο η μετάβαση της Δημόσιας Παιδείας στην ψηφιακή εποχή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου