Τρίτη 12 Μαρτίου 2013

Διαδήλωση-διαμαρτυρία 13/3/2013, 15.00 Υπουργείο Παιδείας






ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ-ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ κατά της απόφασης της ΔΕΠΠΣ για εξετάσεις στα Πρότυπα Πειραματικά Σχολεία θα πραγματοποιήσουν γονείς και μαθητές αύριο Τετάρτη 13/3/2013 το μεσημέρι στις 15.00 στο Υπουργείο Παιδείας, στο Μαρούσι. Η απόφαση πάρθηκε στην ημερίδα, με θέμα τη «Διερεύνηση των ζητημάτων που σχετίζονται με την εισαγωγή των μαθητών στα πρότυπα πειραματικά σχολειά» που διοργάνωσε την Κυριακή 10/3 στο κτήριο του Πρότυπου Πειραματικού Σχολείου του Πανεπιστημίου Αθηνών το Διασυλλογικό 14 ΠΠΣ από όλη την Ελλάδα. 


Σε μια κατάμεστη από κόσμο αίθουσα συζητήθηκαν και αναλύθηκαν τα θέματα των ΠΠΣ. Εκφράστηκε η γενική αντίθεση όλων των ομιλητών  για την αναγκαιότητα και την αποτελεσματικότητα του θεσμού των εισαγωγικών εξετάσεων στα Γυμνάσια και στα Λύκεια  προκειμένου να αναβαθμιστεί ο τρόπος λειτουργίας και η παροχή εκπαίδευσης από τα Πρότυπα Πειραματικά Σχολεία. Και μάλιστα όταν η επιβολή των εξετάσεων αυτών γίνεται με βίαιο και αιφνιδιαστικό τρόπο στα μέσα της σχολικής χρονιάς, βρίσκει απροετοίμαστους και αναστατώνει τους μαθητές που ήδη φοιτούν στα Π.Π.Γυμνάσια και Δημοτικά. 


Χαιρετισμό απηύθυναν, η Διευθύντρια του ΠΠΣΠΑ Ελένη Δανίλη, ο εκπαιδευτικός του Δημοτικού του ΠΠΣΠΑ Κώστας Πανούσης, η βουλευτής επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ Θεανώ Φωτίου, ο ΓΓ της ΟΛΜΕ Θέμης Κοτσυφάκης, η Πρόεδρος της ΕΛΜΕ Προτύπων Λαμπρινή Παπατσίμπα, η Πρόεδρος της Ένωσης Γονέων του 7ου διαμερίσματος Αθηνών Ανδριάννα Τσαρουχά. Εκπρόσωποι από την ΔΕΠΠΣ και το Υπουργείο ΔΕΝ παρέστησαν παρόλο που είχαν προσκληθεί. Πρόσκληση είχε σταλεί σε όλους του εκπροσώπους του Ελληνικού Κοινοβουλίου.


Συμπληρωματικά της νομικής οδού, προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας, ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΗΚΕ από όλους τους συμμετέχοντες γονείς – ΟΜΟΦΩΝΑ-  η κινητοποίηση με ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 13 ΜΑΡΤΙΟΥ ΚΑΙ ΩΡΑ 15:00 ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΟΠΟΥ ΘΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΗΘΟΥΜΕ ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΤΑΘΕΣΟΥΜΕ ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΜΕ ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΜΑΣ.



Με δυναμικό τρόπο οι γονείς και μαθητές διεκδικούν το αυτονόητο. Το δικαίωμα στην εκπαίδευση και ίσες ευκαιρίες στη γνώση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου