Παρασκευή 29 Μαρτίου 2013

ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ Η ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΤΗΣ ΔΕΠΠΣ


Όπως  είναι γνωστό προσδιορίστηκαν για 18-4-2013 στην 7μελή σύνθεση του Γ’ τμήματος του ΣτΕ οι αιτήσεις ακυρώσεως των Συλλόγων για το ζήτημα των εξετάσεων. 

Ο τάχιστος αυτός προσδιορισμός είναι πρωτοφανής για το ΣτΕ και συνέβη αφού προηγήθηκε σειρά από παραστάσεις τόσο στον εισηγητή ο οποίος αρχικά εισηγήθηκε ακόμη και να δοθεί προσωρινή διαταγή όσο και στον Πρόεδρο, τόσο από εμάς όσο και από Προέδρους Συλλόγων και Γονείς. Εξάλλου, σε ότι αφορά τα ασφαλιστικά μέτρα-αιτήσεις αναστολής κληθήκαμε να παρασταθούμε την Τρίτη 2-4-2013 στην Επιτροπή Αναστολών. 

Όλα αυτά ανατρέπουν προφανώς τον σχεδιασμό της ΔΕΠΠΣ να μας αιφνιδιάσει καθόσον εξέδωσε την απόφαση λίγες μέρες πριν την ημερομηνία υποβολής των αιτήσεων  και προφανώς ήλπιζε  να συζητηθούν οι αιτήσεις ακυρώσεως μετά τις εξετάσεις (ο αρχικός προσδιορισμός των αιτήσεων ακυρώσεως ήταν 24-10-2013) ενώ και για τα ασφαλιστικά ακόμα θα υπήρχε ελάχιστος χρόνος αντίδρασης. Το δικαστήριο τελικά έπραξε αυτό που όφειλε ενόψει των περιστάσεων και τουλάχιστον δικονομικά και από πλευράς έγκαιρης αντιμετώπισης δεν υπάρχει κανένα ζήτημα.

Επιπρόσθετα θα πρέπει να προσφύγουμε με χωριστό δικόγραφο που θα κατατεθεί την Δευτέρα 1/4/2013 και κατά της νέας απόφασης της ΔΕΠΠΣ που προσδιορίζει την ημερομηνία των εξετάσεων και άλλα ζητήματα. Σημειώνουμε εδώ ότι στην πραγματικότητα πρόκειται για Υπουργική Απόφαση και όχι για απόφαση της ΔΕΠΠΣ όπως επιγράφεται και αντίθετα με ότι προβλέπει ο νόμος, δηλαδή το Υπουργείο συνεχίζει τις ίδιες γνωστές τακτικές.

ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ
ΦΩΤΗΣ Ι. ΧΑΤΖΗΦΩΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου